1
Докато много собственици на жилища може да смятат, че термичната стабилност и издръжливостта на алуминия са важни съображения при избора на нов материал за техните прозорци и врати, цветът и покритието също са фактори, които трябва да се имат предвид. В настоящата статия ще ви кажем повече за предимствата на качествената алуминиева дограма.

Термична стабилност
Използването на алуминий като материал за прозорци и външни врати не е нова концепция. Неговата термична стабилност е гореща тема от десетилетия. Нови материали, като екструдиран алуминий, подобряват свойствата на прозорците и вратите. Това важи особено за алуминиевите сплави. Тези материали са здрави, незамърсяващи и рециклируеми. Освен това, те играят важна роля в съвременните сгради.

Присъщата на алуминия термична стабилност е едно от най-големите му предимства. За разлика от стъклото, което е подложено на корозия, алуминият не се поддава на окисляване. В резултат на това алуминиевите сплави често се наричат ​​топлоустойчиви сплави. Те обаче не са напълно имунизирани срещу окисляване. Въпреки това, те показват по-добра устойчивост на топлина в сравнение с други материали.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика