1
Когато сте кандидатствали за бърз кредит, първата стъпка е да прегледате договора за кредит и да приемете условията. Средствата по заема трябва да ви бъдат доставени в рамките на една седмица, но има някои онлайн кредитори, които ще доставят средствата само за един или два работни дни. След като получите заема, не забравяйте да следите плащанията си. Може да искате да настроите автоматични плащания. Много кредитори предлагат отстъпки от лихвените проценти, ако сте съгласни да плащате автоматично.
Предсрочно изплащане на лични заеми
Няколко предимства на ранното изплащане на бързи лични заеми включват по-ниски месечни плащания и намалена лихва. Тази опция обаче носи и рискове. Много лични заеми имат санкции за предплащане. В допълнение, предсрочното изплащане ще съкрати добрия опит за навременни плащания и ще доведе до временен спад в кредитния рейтинг. За да се възползвате максимално от тези предимства, трябва да претеглите финансовите си цели и съотношението дълг/доход спрямо потенциалните спестявания.
Ако можете да си го позволите, платете допълнително към заема. Ако не можете да си позволите да платите пълния баланс, направете допълнителни плащания. Освен това, след като направите първите си няколко плащания, проверете при заемодателя дали има допълнителни плащания, които можете да направите.
Избягване на такси за закъснение
Таксите за закъснение могат да бъдат скъпи за потребителите, които пропуснат крайните срокове. Докато някои кредитори се отказват от такси за закъснение за първото пропуснато плащане, повечето кредитори ще начислят такса за закъснение, дори ако кредитополучателят едва е пропуснал крайния срок. Таксите за закъснение могат да добавят значителна част от неплатеното салдо по сметката и могат да съсипят кредитната ви история. Ето защо избягването на такси за закъснение е жизненоважно. Прочетете за някои съвети, за да поддържате салдото в сметката си ниски и да избегнете такси за закъснение.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика