1
Ако търсите чудесен начин да завършите проекта си за стена, идеалното решение е да заложите на декоративни мазилки. Независимо дали търсите традиционен външен вид, модерен стил или нещо по средата, има мазилка за вас. Прочетете, за да научите повече.

Венецианска мазилка
Ако обмисляте да нанесете венецианска декоративна мазилка върху стените си, това ще изисква известна подготовка. За да подготвите повърхността, маркирайте зоните за шпакловка. След това грундирайте зоната. Нанасянето на венецианска мазилка е разделено на етапи. Използвайте широка маламашка и нанесете тънък слой във всички посоки. Трябва да почиствате инструментите си между приложенията. След като мазилката изсъхне напълно, трябва да нанесете восък върху повърхността.

Можете също така да нанесете защитно покритие върху венецианската мазилка с пчелен восък или специален лак. Те ще удължат живота на декоративното покритие. Въпреки че този метод е относително прост, най-добре е да потърсите професионална помощ, ако не сте сигурни в процеса. Докато венецианската мазилка не е трудна за нанасяне, начинаещите трябва първо да се упражняват върху малка площ, преди да предприемат по-голям проект. В противен случай те могат да повредят скъпия материал.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика