1
Маслото е кръвта на вашия двигател! То запазва многото компоненти на двигателя от триене, а това помага за намаляване на натрупването на отлагания и въглеродни емисии при работата на двигателя. Както сте наясно, двигателят може да стане много горещ от хилядите малки експлозии, които се произвеждат всяка минута; маслото спомага за отвеждане на топлината от горивната камера по същество и предпазва двигателя от взривяване. Както двигателното масло събира топлина, отлагания и въглерод в хода на защита и запазване на двигателя, то ,в крайна сметка, става по-малко течливо и се задръства. Без значение колко добро е маслото, в един момент то се разгражда до съставките, използвани за създаването му.

Колко често трябва да се сменя двигателното масло? Това зависи от вида на маслото, което използвате, каква марка и модел е колата, и колко често и продължително ще карате. Тук е мястото, където вашето "ръководство на потребителя" идва на помощ. Пробегът в километри е по-важен от времето на смяна. Можете да отидете на пътуване и да изминете няколко хиляди километра в рамките на няколко седмици, или да отнеме 5-6 месеца преди да достигнете същия този пробег. Обърнете внимание на километража и следете внимателно пробега на автомобила си. Шофирането в екстремни климатични условия оказва допълнително влияние.

Двигателното масло има брой молекули в себе си, които поглъщат въглеродите и отлаганията. Когато те се "запълнят" смазочните свойства на маслото намаляват и това може да доведе до блокиране на двигателя. Сменяйте маслото на точно предписаните за двигателя километри!

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика